Automatische incasso’s voor sportverenigingen

Ben je verantwoordelijk voor de ledenadministratie van je sportvereniging of sportclub? Werken jullie met automatische incasso en ben je hierdoor vaak in de weer met allerlei papieren? Herken je het euvel dat je achter mensen aan moet omdat zij de papieren niet invullen en langs brengen? Dan is onderstaand artikel heel interessant.

automatische incasso sportclubs

Automatische incasso online afhandelen

Tegenwoordig gebeurd alles online. Dit omdat het gemakkelijker en sneller is. Dat is bij het afhandelen van een automatische incasso niet anders.

Er zijn nog maar weinig mensen die een printer in huis hebben staan. Het printen van een bestand om die vervolgens met pen in te vullen is dan ook verleden tijd. Om iets geprint te hebben moeten mensen een beroep doen op familie en kennissen waardoor het invullen en afleveren van een simpel papiertje veel vertraging oploopt of zelfs helemaal vergeten wordt.

Hierdoor is het moeilijk om de administratie kloppend te krijgen. En heb je als vrijwilliger of ledenadministratie ontzettend veel werk te verrichten.

Zonde. Zeker als je nagaat dat er tegenwoordig hele simpele systemen bestaan die hierbij kunnen helpen!

Online systeem: Plug and Pay

Plug and Pay is een systeem die je kan helpen bij het snel afhandelen van automatische incasso’s. We leggen in onderstaande stappen uit hoe dat werkt.

Betaalpagina maken

De eerste stap is de belangrijkste stap. Je moet namelijk een betaalpagina aanmaken. Deze betaalpagina wordt vervolgens naar de leden verstuurd. Zij kunnen daar hun gegevens invullen en de eerste termijn betalen. Op het moment dat zij de eerste termijn betalen gaan ze ook akkoord met het feit dat je als club per maand, kwartaal of jaar een x-bedrag afschrijft.

Verschillende termijnen

Hierboven wordt het al in het kort weergegeven. Maar je kunt als club verschillende termijnen aanhouden. Werken jullie met maandelijkse abonnementen? Dan kun je dit eenvoudig invoeren. Schrijven jullie liever één keer per kwartaal een x-bedrag af? Dan kan dan dat ook.

Incasso verschillende termijnen

Werken met kortingen

Het kan zijn dat je als vereniging met kortingen werkt. Bijvoorbeeld een starters korting waarbij een nieuw lid de eerste drie maanden 50% korting krijgt. In dit eenvoudige systeem kun je dit alles zeer gemakkelijk toepassen. Hierdoor kun je het maken zoals je het wilt en hoef je het betalingsbeleid van de vereniging niet aan te passen omdat je overgaat op een online betaalsysteem.

De keuze aan het lid laten

Betalen per maand, kwartaal of jaar. In veel gevallen maakt het niet uit. Als er maar betaald wordt. Toch zijn er veel bedrijven en verenigingen die het liefst zo snel mogelijk het geld binnen harken. Hierdoor hebben ze voldoende liquide middelen om door te investeren of om eventuele tegenvallers op te vangen.

Het mooie aan het systeem van Plug and Pay is dat je de keuze aan het lid kan overlaten. Zo kunnen zij zelf bepalen of ze per maand, per kwartaal of per jaar willen afrekenen.

Je kunt hier als club zelfs verschillende bedragen voor hanteren. Dus vind je het als club prettig dat het jaarbedrag in één keer wordt afgerekend? Dan kun je dit stimuleren door korting te geven op het jaarbedrag.

Misschien vind je dit ook interessant?